اسلام هیچ سؤالی را بی پاسخ نمی گذارد

اسلام هیچ سؤالی را بی پاسخ نمی گذارد

حجت الاسلام و المسلمین  محمودرضا جمشیدی امروز در همایش «حوزه و عرصه بین الملل» که  در مدرسه امام موسی کاظم (علیه السلام)  قم برگزار شد بیان داشت: بین المللی فکر کردن در حوزه های علمیه باید نهادینه شود؛ بیشترین جذب داعش از طریق افرادی است که به تازگی به عضویت این گروه ها در آمده اند؛ زیرا انگیزه کافی برای این کار را دارند.

حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی مدیر حوزه علمیه خواهران افزود: حوزه باید  از میدان های نفوذ و فرصت های مهم تبلیغی استفاده کند؛ در این زمینه از ظرفیت های درونی و بیرونی به خوبی استفاده کنیم و باید بدانیم که تازه در ابتدای راه هستیم.

مراکز علمی و پژوهشی یک فرصت بزرگ برای ما تلقی می شود؛ امروزه شخصیت های سطح بالایی از نظر علمی در حوزه های علمیه فعالیت دارند و باید از این بزرگان در حوزه استفاده کنیم.

ایشان اظهار داشت: رهبر انقلاب همیشه تاکید داشته اند که با هیئت های علمی و سیاسی که وارد قم می شوند بحث کنید و حوزه را به آنها معرفی  نمائید و ظرفیت های علمی حوزه را به دنیا ارایه کنید.

وی افزود: یکی از فعالیت هایی که می تواند در این زمینه انجام داد، برگزاری دیالوگ های بین الادیانی و بین المکاتبی با حضور نخبگان و شخصیت های علمی حوزه های علمیه است ؛ نباید در مجموعه های تخصصی از اینکه سخنان بی پرده و صریح بیان شود هراسید، زیرا اسلام هیچ سوالی را بی پاسخ نمی گذارد.

متاسفانه هنوز این ظرفیت حوزه بازشناسی نشده است؛ اکثر  اساتید کرسی های اسلام شناسی در اروپا یا ژاپنی و یا یهودی هستند یا صرفا چند کتاب اسلام شناسی مطالعه کرده اند و در این کرسی تدریس می کند.

کتاب هایی که به عنوان شناسنامه شیعه و اسلام در کتابخانه های دانشگاه های غربی است کتاب های دست چندم و بسیار ضعیف است که به هیچ عنوان نمی تواند اسلام را به دنیا بشناساند.

لزوم ایجاد فرصت های مطالعاتی برای اساتید و پژوهشگران

حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی اظهارکرد: حوزه باید ظرفیت های خود را در این زمینه فعال کند و این عرصه را در تمام قاره های جهان ایجاد نماید؛ ایجاد فرصت های مطالعاتی برای پژوهشگران و اساتید برجسته و اهل علم دنیا از جمله فعالیت هایی است که در این زمینه می توان انجام داد.

فرصت هایی که رسانه در عرصه بین الملل در اختیار حوزه گذاشته است بسیار مهم و حساس است؛ اگر چند هزار طلبه سطح عالی حوزه حضور موثری در عرصه مجازی داشته باشند می توانیم به موفقیت های چشمگیری در عرصه های مختلف دست یابیم؛ این کار در حوزه علمیه خواهران انجام شده است و امروز 6 هزار طلبه خواهر دارای وبلاگ تخصصی در این زمینه هستند.

حوزه باید یک شبکه ماهواره تخصصی داشته باشد

حوزه باید یک شبکه ماهواره تخصصی داشته باشد که در این شبکه آموزشی معارف شیعه و اسلام ناب را در سراسر دنیا معرفی کند؛ ظرفیت های بسیار خوبی در این عرصه وجود دارد ولی باید با پشتیبانی همراه باشد.

شبکه کوثر نت که 60 هزار نفر در آن عضو هستند در حوزه علمیه خواهران فعال است؛ این شبکه که همه فعالیت های حوزوی در آن انجام می شود می تواند طلاب را در عرصه فرهنگی نیز راهبری کند.

ورود حوزه در عرصه بین الملل محدود است

سیاست گذاری در عرصه بین الملل و در عرصه بین حوزوی از جمله فعالیت هایی است که باید در این زمینه انجام شود؛ حوزه در عرصه بین الملل، ورودی محدود داشته است و بزرگانی چون آیت الله العظمی گلپایگانی  و... فعالیت های بسیاری در این عرصه داشته اند، ولی امروز این حجم عظیم طلبه و فاضل نیازمند سرمایه گذاری ویژه دارد.

تجدید نظر در سیاست های تبلیغی بسیار مهم است؛ انبیاء در بین مردم بودند و مردم نیز با پیوند با پیامبران از آنها رنگ می گرفتند و با آنها گره می خوردند؛ روحانیونی در قالب بازرگانان و مشاغل مختلف در کشورهای مختلف تبلیغ می کردند و امروز در سراسر جهان، شاهد این اثرگذاری فرهنگی هستیم.

مراکز حوزوی هیچ رقابتی با هم ندارند و باید سرمایه ها را با هم یکی کنیم و آمادگی داریم که در این عرصه با هم همکاری داشته باشیم؛‌ حضور طلاب خواهر در عرصه بین الملل محدود بوده است، ولی می توانیم از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری رسمی حوزه

۰ ۱ ۰ دیدگاه

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی